TOM Valpreventie Programma

Ontdek het TOM Valpreventie Programma bij Fitaal – Veiligheid en Zekerheid voor Ouderen

Bij Fitaal zijn we toegewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van ouderen door het aanbieden van effectieve valpreventie strategieën. Ons TOM Valpreventie Programma, ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande welzijnsorganisaties zoals WMO Radar, Stichting SOL en NOOM, is speciaal ontworpen om de risico’s van vallen te minimaliseren en ouderen te helpen om een actieve en onafhankelijke levensstijl te behouden.

Wat het TOM Programma biedt

  • Individuele Risicoanalyse: Elk programma begint met een persoonlijke beoordeling om de specifieke risicofactoren voor vallen van elke deelnemer te identificeren.
  • Op Maat Gemaakte Oefeningen: Gebaseerd op de beoordeling, stellen onze fysiotherapeuten een reeks oefeningen samen die gericht zijn op het verbeteren van balans, kracht en mobiliteit.
  • Veilig Thuisadvies: Wij bieden praktische tips om de veiligheid thuis te verhogen, van het verwijderen van struikelgevaren tot het installeren van handgrepen en steunen.
  • Workshops en Voorlichting: Deelnemers ontvangen educatie over valpreventie en leren technieken om vallen te voorkomen en hoe te reageren als een val plaatsvindt.
  • Ondersteuning en Community Building: Het programma omvat regelmatige bijeenkomsten met andere deelnemers om ervaringen uit te wisselen en een ondersteunend netwerk op te bouwen.

De samenwerking met WMO Radar, Stichting SOL, en NOOM versterkt ons programma door extra kennis en middelen aan te bieden, wat resulteert in een grondige en gemeenschapsgerichte aanpak. Dit partnerschap benadrukt onze toewijding aan het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving voor onze ouderen.

Sluit u aan bij het TOM Valpreventie Programma bij Fitaal en neem proactieve stappen naar een veiliger leven. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en om u aan te melden.

Contact