Vergoedingen en Verzekering

Bij Fitaal begrijpen we het belang van duidelijke informatie over de vergoeding van behandelingen. Wij hebben contracten met alle verzekeringsmaatschappijen, waardoor wij een breed scala aan vergoedingsopties kunnen aanbieden afhankelijk van uw persoonlijke verzekeringspolis.

Vergoeding voor Volwassenen: Voor volwassenen (18 jaar en ouder) hangt het aantal fysiotherapiebehandelingen dat vergoed wordt af van uw aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering is een extra pakket dat u kunt kiezen naast uw basisverzekering, wat extra dekking biedt voor zorg zoals fysiotherapie. We adviseren u om uw polis goed na te kijken om te zien of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw behandelingen.

Vergoeding voor Kinderen: Voor kinderen tot 18 jaar worden de eerste 18 fysiotherapiebehandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Dit zorgt ervoor dat jongere patiënten de zorg kunnen ontvangen die ze nodig hebben zonder extra kosten.

Niet-gecontracteerde Zorg: Voor behandelingen die niet onder de gecontracteerde zorg vallen, hanteren wij marktconforme tarieven. Onze specialisten staan klaar om u te adviseren over de beste opties voor uw situatie.

Facturering via Infomedics: Om meer tijd aan zorg te kunnen besteden en minder aan administratie, hebben wij de facturering uitbesteed aan Infomedics. Voor vragen over uw facturen kunt u de veelgestelde vragen van Infomedics raadplegen op hun website. Mocht u het antwoord op uw vraag daar niet vinden, dan kunt u direct contact opnemen met Infomedics:

  • Telefoon: 036 – 20 31 900
  • E-mail: rekening@infomedics.nl

Wij bij Fitaal zijn toegewijd aan het leveren van uitstekende zorg met heldere en transparante informatie over vergoedingen en facturering. Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over onze diensten en uw vergoedingsopties.

Vergoedingen voor Diëtetiek bij Fitaal

Bij Fitaal zorgen we ervoor dat u toegang heeft tot hoogwaardig dieetadvies, ondersteund door vergoedingsopties die het makkelijker maken om de zorg te krijgen die u nodig heeft. Diëtetiek wordt gedeeltelijk gedekt door de basisverzekering van alle zorgverzekeraars in Nederland, wat betekent dat u recht heeft op een vergoeding voor de eerste drie behandeluren per kalenderjaar.

Vergoeding via de Basisverzekering: Het dieetadvies van onze diëtisten wordt voor de eerste drie uur per kalenderjaar vergoed vanuit uw basisverzekering. Dit biedt een goede basis om te beginnen met een voedingsplan dat is aangepast aan uw gezondheidsbehoeften en persoonlijke doelen.

Ketenzorg: Een bijzondere vorm van vergoeding is beschikbaar voor patiënten die onderdeel zijn van ketenzorg. Diëtetiek die onderdeel is van ketenzorg valt niet onder het eigen risico. Dit is van toepassing op patiënten met chronische aandoeningen zoals diabetes mellitus, COPD of voor patiënten die behandeld worden vanwege een vasculair risico (CVRM). Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u informeren of u behandeld wordt vanuit de ketenzorg en kan u op die grond doorverwijzen naar een diëtist.

Samenwerking met Ketenzorg Organisatoren: In onze regio werken we samen met verschillende organisatoren van ketenzorg. Deze samenwerkingen verzekeren dat u continuïteit van zorg krijgt, waarbij alle betrokken zorgverleners nauw samenwerken om u de beste mogelijke ondersteuning in uw behandeling te bieden.

Advies en Ondersteuning: Onze diëtisten en specialisten staan klaar om u te adviseren over de mogelijkheden voor vergoeding en om u te begeleiden bij het navigeren van uw zorgverzekeringsopties. Wij helpen u graag bij het maximaliseren van uw vergoedingen terwijl u werkt aan een gezonder leven.

Bij Fitaal bent u verzekerd van deskundig dieetadvies en een heldere uitleg over de vergoedingsopties. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe we u kunnen helpen om de best mogelijke zorg te krijgen.

Contact